زمان بارگزاری این صفحه: 4:09 AM UTC

مشاهده حیوانی با عادات خانه داری شبیه انسان در آستانه اشرفیه

گاهی اوقات در صبح زود مواد بستر را جهت هوادهی از لانه بیرون آورده و ساعت‌ها آنها را در معرض هوا قرار می‌دهد. در اطراف لانه فضاهایی را جهت توالت، آفتاب گرفتن و زمین بازی ایجاد می‌کند، حیوانات بسیار بازیگوشی هستند.

مشاهده گور کن در استانه اشرفیه

پایگاه تحلیلی خبری صدای گیلان (sedayegilan.ir)؛

پیرو تماس تلفنی یکی از دوستدارن حیات وحش از روستای پرکاپشت مهدیخانی ، مبنی بر تله افتادن یک قلاده گورکن ، مامورین یگان حفاظت محیط زیست آستانه اشرفیه بلافاصله به منطقه اعزام شدند و پس از آرام سازی و مهار حیوان را به اداره انتقال یافت و بعد از تیمار واطمینان از صحت سلامت ، در منطقه جنگلی حوزه آستانه اشرفیه در دامان طبیعت رهاسازی شد .

 

ابراهیم غلامی رئیس اداره حفاظت محیط زیست آستانه اشرفیه با اعلام این خبر گفت گورکن یا رودک با نام علمی Meles meles که جثه ای به اندازه یک سگ متوسط، دست و پا کوتاه، ناخن ها بسیار بلند، دم کوتاه و کلفت، رنگ پشت خاکستری، زیر شکم و پاها تیره‌تر و بر روی سر نوارهای پهن سیاه و سفید دارد. نوار سیاه که از پوزه شروع می‌شود تا گوش‌ها ادامه داشته و چشم‌ها را می‌پوشاند، نوار سفید چسبیده به نوار سیاه است.

در رودک استخوان فک پایین از جمجمه جدا نمی‌شود.طول سر و تنه 56 تا 90 سانتی‌متر، دم 11 تا 20 سانتی‌متر، ارتفاع 30 سانتی‌متر، وزن 10 تا 16 کیلوگرم، در فصل پائیز به 30 تا 34 کیلوگرم هم میرسد .

زیستگاه و عادات؛

زیستگاه آن مناطق جنگلی و استپی با خاک‌های نرم میباشد . در مناطق شمال غربی خراسان تا مازندران و گیلان ، سمنان، تهران، آذربایجان، کردستان، لرستان و فارس مشاهده می شود .

عادات این حیوان : شبگرد است. معمولاً قبل از غروب خورشید از لانه بیرون می‌آید. گاهی در روز نیز مشاهده می‌شود. غالباً به صورت جفت یا اجتماعی زندگی می‌کند.

لانه ای با ساختار پیچیده و البته جالب / این حیوانی است که عاشقش می شوید؛ 

لانه بسیار جالب و وسیعی به قطر یک و نیم متر در عمق دو تا سه متری از سطح زمین حفر می‌کند که چند راه خروجی و سوراخ تهویه دارد. طول راهرو تا محل لانه گاهی به ده متر می‌رسد. لانه را بسیار تمیز نگه می‌دارد و سطح آن را به وسیله مواد گیاهی مختلف می‌پوشاند، گاهی اوقات در صبح زود مواد بستر را جهت هوادهی از لانه بیرون آورده و ساعت‌ها آنها را در معرض هوا قرار می‌دهد. در اطراف لانه فضاهایی را جهت توالت، آفتاب گرفتن و زمین بازی ایجاد می‌کند.

حیوانات بسیار بازیگوشی هستند. در مناطق سردسیر زمستان‌ها برای مدتی طولانی در لانه می‌مانند و احتمالاً چند روزی به خواب زمستانی فرو می‌روند.

رودک حیوان پر جرأتی است. در مقابل حمله حیوانات بزرگ‌تر و حتی پلنگ با استفاده از فک و دندان‌های قوی‌اش به شدت آنها را گاز می‌گیرد و از خود به خوبی دفاع می‌کند. همه چیز خوار است. از مواد گیاهی نظیر میوه، دانه، ریشه، قارچ، و مواد حیوانی به خصوص کرم خاکی ، حشرات، مارمولک، قورباغه، جوجه پرندگان، پستانداران کوچک، و لاشه حیوانات تغذیه می‌کند.

مطالب بیشتر؛

کلیدواژه ها: ، ، ، ، ، ، ،






عناوین ویژه